Duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag: mit tehetünk házilag, ha eldugult a WC, mosogató, mosdókagyló, fürdőkád, mosógép lefolyója?

 • Ha csak kisebb dugulásról van szó, megpróbálhatja elhárítani házilag. Olvassa el alábbi tanácsainkat!

 • Ha komolyabb bajra gyanakszik, vagy nem sikerül a duguláselhárítás házilag, akkor forduljon ingyenes tanácsért a 30/5 200 600 mobil számunkon!

 

    WC-DUGULÁS ELHÁRÍTÁSA HÁZILAG   

 

Ha valami idegen dolog belekerült a WC-csészéből a gerincvezetékbe, amely a legnagyobb átmérőjű, és minden más csatorna idefolyik, akkor mi történik?

 • Felemelkedik a wc-kagylóban a vízszint, és csak lassan szivárog el a víz – ilyenkor csak a csésze dugult el.
 • Ha a padlóösszefolyón keresztül, vagy a zuhanytálcán, illetőleg a kádban, esetleg a bidében feljön mindenféle víz, amelyet használunk, akkor a gerincvezeték is eldugult.

Hogyan háríthatja el?

 1. WC-dugulásnál – nagyobb tárgy beleejtése miatti dugulásnál – jól jön a csodapumpa, de ha már egy ideje belekerült az idegen dolog, akkor belül megtapadhat a zsír, amely visszatérő dugulást okoz.
 2. Meg kell várni, amíg elszivárog a víz, majd nylonzacskót a kezére húzva kiemeli a sűrűjét úgy, hogy ráhúzza a zacskót a tartalmára.
 3. Ezek után egy vödör vízzel hirtelen nyakonönti a csészét, és közben le is húzza az öblítőt.
 4. Minden lefolyónyílást és túlfolyót ledugóz vizes ronggyal vagy szivaccsal. Feltölti vízzel a csészét, belehelyezi a wc-pumpát, majd kirántja. Figyeljen a bedugózás sikerességére!
 5. Megismételi többször ezt a folyamatot, hátha elmozdul a „dugó”.
 6. Majd felmos és tisztába teszi magát.

Pumpálás után csatornakamerával meggyőződhetünk a teljes keresztmetszet tisztaságáról.

Ha mégis megmarad a dugulás, kérjen segítséget, hívjon szakembert!
Itt a telefonszámunk: 30/5 200 600

 

    MOSOGATÓ-DUGULÁS    

 

 1. grafika-gyorsszolg-hu-03Bedugózza a mosogató lefolyóját egy félméteres madzaggal meghosszabbított dugóval. Ha duplamedencés a mosogató, akkor mindkét dugót összeköti egy félméteres spárgával.
 2. Feltölti a mosogatómedencét forró vízzel, majd a madzaggal húzza ki a dugót. Hétszer javasolt megismételni.

Ha mégis megmarad a dugulás, kérjen segítséget, hívja a leggyorsabb szakembert: 30/5 200 600

 

    MOSDÓKAGYLÓ DUGULÁSA    

 1. mosdo-lefolyo-dugulasjpgA mosdókagylót meg kell emelni, közben a mosdólábat magunk felé húzni. A mosdóláb eltávolítása után vödröt tesz a mosdó szifonja alá. Miután széttekerte, eltávolítt belőle minden nem oda valót, kitisztítja és kimossa a szifont.
 2. A menetben lévő szennyeződést  enyhe mozdulatokkal körömkefével távolíthatja el. Óvatosan, nem dörzsölve, nehogy megsérüljön a menet! Folyékony szappannal beszappanozza a szifon két végét, hogy könnyen visszacsúsztatható legyen.
 3. Behelyezi a frissen vásárolt gumitömítéseket. Erőlködés nélkül tekerje vissza a helyére a szifont. Ezt a műveletet még a profik is addig ismétlik, amíg könnyedén lesz tökéletes a zárás.
 4. Miután szárazra törölte a szifon külsejét, a bedugózott mosdókagylót teleengedi friss vízzel.
 5. Ezt követően hirtelen húzza ki a dugót!
 6. Ha lassan folyik el, vagy egyáltalán nem folyik el, akkor bedugózza az összes vizes berendezést és a túlfolyóikat is nedves ronggyal, és ekkor foghat a pumpáláshoz.
 7. Visszateheti a mosdókagyló lábát úgy, hogy két kézzel felemeli kissé a mosdó szélét, miközben a térdével enyhén visszanyomkodja a mosdó lábát.

Ha mégis megmarad a dugulás, kérjen segítséget, hívja a duguláselhárító gyorsszolgálatot: 30/5 200 600

 

    FÜRDŐKÁD DUGULÁS ELHÁRÍTÁSA    

 

 1. Amikor befejezzük a fürdést és tele a fürdőkád jó meleg vízzel, akkor fogjuk be a túlfolyót! Ha tekerős és egybeépített a lefolyó dugószerkezetével, akkor azt körbetekerjük egy nedves zsebkendővel, és hirtelen kihúzzuk a dugót. A víz súlyától elmozdulhat a dugó és megszűnhet a dugulása.
 2. Ha mégsem, akkor a tenyerünkkel ritmusosan kezdjük pumpálni a lefolyót. Amikor sötétedik a víz színe, akkor a nagyméretű pumpát is bevethetjük.
 3. Ha sötétebb a víz, akkor a test-, vagy hajápolótól zsírosodhatott el a vezeték. Ilyenkor a leghigiénikusabb abbahagyni, és a gyorsszolgálatos duguláselhárítót kihívni.
 4. Ha a sok hajszál lenne a ludas, akkor a legjobb a horgolótűvel kiemelni a hajcsomókat a leeresztő szifonból.

Ha mégis megmarad a dugulás, kérjünk segítséget, hívjuk a közeli duguláselhárítót: 30/5 200 600

 

     MOSÓGÉP OKOZTA DUGULÁS    

 

mosogep-lefolyoHogyan lehetséges, hogy ugyanolyan szmötyi rakódik le a csatornában, mint a mosógép szűrőjében?

 1. Úgy, hogy kisebb szöszöket átengedi a vízszűrő. Ez a kilencven fokos kanyarnál felakadhat, lelassulhat minden kis trutyi, főleg a vezetékben lerakódott zsír nyújt biztos otthont a mocsoknak.
 2. Ilyenkor teletesszük a kádat meg a mosdót vízzel, és ahogy a fürdőkád és a mosdódugulásnál leírtam, ugyanazokat a mozdulatsorokat végezzük el, figyelve a sorrend betartására.

Ha nem sikerül a duguláselhárítás házilag, kérjen segítséget, hívja legközelebbi duguláselhárító szakemberünket itt:
30/5 200 600